NL EN

Doelstelling

XL D-Sign creëert vormen in het landschap, met graancirkels als specialisme.

De projekten worden gekenmerkt door perfectie en teamwork

Of, meer abstract omschreven:

XL D-sign gebruikt de natuurlijke omgeving als levend doek voor het in teamverband creëren van schilderijen/beeldmerken op formaat die vooral vanuit de lucht gezien tot de verbeelding spreken.

De creaties zijn per definitie tijdelijk van aard, vormen geen belasting voor het milieu en worden gekenmerkt door een hoge graad ven perfectie.

 

Historie

Remko Delfgaauw is de man achter XL D-Sign. Remko Delfgaauw is één van de eerste graancirkelmakers ter wereld die er in 1997 rechtstreeks voor uit kwam dat zijn werk gewoon mensenwerk was.

Na het maken van zijn eerste cirkel in 1997 is Remko Delfgaauw blijvend gegrepen door het fenomeen: het creëren van vormen in het landschap. Of het nu om een persoonlijke kunstuiting gaat of een promotionele of teambuildings activiteit voor derden.

"Het werken in en aan het landschap in hecht teamverband blijkt elke keer weer een enerverende en energie gevende ervaring."

Om continuïteit te kunnen geven aan deze vorm van expressie, richt Delfgaauw in 2008 XL D-Sign op.


 

Remko Delfgaauw

Remko Delfgaauw (1966) is geboren en getogen in Den Haag. Na een carriere in de automatisering besluit Delfgaauw op zijn 30e dat het tijd is om het roer om te gooien. Hij vertrekt voor een reis van 8 maanden naar het verre Oosten. Maandenlang zwerft hij door India en Nepal, trekt door de Himalaya, verdiept zich in het boedhisme en monstert tenslotte aan op een zeilboot die naar Djibouti (Afrika) zeilt. Berooid maar vol ervaringen keert hij vanuit Djibouti huiswaarts.

Het Haagse wordt verruild voor het landelijke Zeeland waar hij al snel samen met een compagnon een technologie bedrijf opricht (1996 Bever Innovations). Het leiden van dit technologie bedrijf, dat in de loop der jaren een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, vormt nog steeds de hoofd aktiviteit van Delfgaauw.

Remko Delfgaauw woont in Zonnemaire en is vader van 3 kinderen.

 

Manfred Koeleman

Manfred Koeleman (1969) is geboren en getogen in Leimuiden. Op 16 jarige leeftijd begint hij zijn eigen bedrijfje in de visuele communicatie. Ook al is hij dan nog niet ingeschreven bij de K.v.K., zijn bedrijfsnaam is reeds bekend: Eyetems. Eyetems staat dan nog voor; reclame-, etalage- en decoratieverzorging.

In 1992 schrijft hij zich officieel in bij de K.v.K. en sinds die tijd vouwde hij zijn bedrijf uit tot een volwaardig reclame- ontwerp- en productieatelier. Creativiteit en perfectie brengen hem naar een persoonlijk hoogtepunt, waarna hij in 2007 de mogelijkheid krijgt zijn pand en productie te verkopen. Alleen met zijn bedrijfsnaam en creatieve eigendommen gewapend, kiest hij na 24 jaar bouwen, bevrijd van te strakke touwtjes, voor zichzelf. Hij verhuist in 2007 naar Zeeland, gaat één dag les geven op het ROC van Amsterdam, maakt mooie dingen in het Zeeuwse en gaat verder op zoek naar de ultieme uitdagingen.

Al in 2005 leert hij Remko Delfgaauw kennen. Manfred: "volgens mij was dit liefde op het eerste gezicht, haha!" De twee worden vrienden en delen vele passies waaronder "Signs" en dan het liefst zo groot mogelijk. Manfred is onder de indruk van de projecten van Remko en ziet direct de mogelijkheden voor een wereldbedrijf. Samen doen ze een aantal projecten onder leiding van Remko. Dit waren o.a.: ROC op het strand van de Brouwersdam, Iedereen Eco op het strand van Zeebrugge en het beeldmerk van Mitsubishi in het mais nabij schiphol.

In Oktober 2008 gaan Remko, Twan en Manfred gezamelijk op werkvakantie naar Madeira. De bedoeling van de trip is de overvolle agenda's van de heren te passeren, zodat er eindelijk eens tijd is voor een "fatsoenlijke" oprichtingsvergadering. Ook al was XLD-Sign al opgestart door Remko, op Madeira is zij echt opgericht.

Manfred Koeleman woont in Kortgene, met Blazien, maakt graag mooie dingen en speelt het liefst buiten.

 

Twan Bijsterveld

Twan Bijsterveld is 40 en de commerciële man binnen XLD-sign. Na een lange carrière in het bedrijfsleven is hij sinds 2008 als zelfstandig ondernemer actief in meerdere bedrijven.

Twan is door Remko besmet met het "graancirkelvirus". Hij is getrouwd met Linda Delfgaauw, de zus van Remko, en hoorde regelmatig de spannende verhalen. In 2008 besloot hij om samen met Remko en Manfred het bedrijf XLD-sign echt op de kaart te zetten. Naast de commerciële inbreng houdt Twan zich bezig met de ontwikkeling van de teambuilding tak van ons bedrijf. Mocht u interesse hebben XLD-sign, dan is de kans groot dat je Twan als eerste aan de lijn krijgt. 

Twan is getrouwd met Linda en heeft 2 kinderen.